Engels-vlag1nl

 

HG dipping, ook wel hydrographics dipping, watertransferprinting, waterdippen of hydrodompelen genoemd, is een geweldige techniek om een print duurzaam over te brengen op een 3D voorwerp. Tijdens het proces lost de folie op door een chemische reactie (de activator), waardoor u de print kunt overbrengen op een voorwerp. Op deze manier wordt de print één met het voorwerp. Door het product als laatste te voorzien van blanke lak krijgt u een kras vaste, uiterst duurzame en realistische look.

 
Door gebruik te maken van water komt de print zelfs op moeilijk bereikbare plekjes en krijgt u een perfecte dekking. Op deze manier zijn zelfs moeilijk vormgegeven voorwerpen geen probleem. Bijna alle harde materialen zijn geschikt voor deze techniek, denk hierbij bijvoorbeeld aan hard hout, metaal, plastic en glas.
Prints zijn verkrijgbaar in veel verschillende motieven zoals: carbon, camouflage, dieren prints, metaal soorten, maar ook hout en marmer soorten behoren tot het assortiment. Daarnaast zijn er nog vele fantasie prints verkrijgbaar.
 
 
 

Als basecoat oftewel basiskleur kunt u in principe elke kleur kiezen, dit wordt de achtergrond van de prints. Basecoat is een speciale lak voor dit proces. Wilt u bijvoorbeeld witte doodskoppen op een rode tank, dan geeft u de tank de basiskleur rood. De mogelijkheden zijn praktisch eindeloos.
 

 

Enkele voordelen van deze techniek zijn;

– hittebestendig

– Naadloze overbrenging van gewenste print

– Geen krimpeffect

– Krasvast

– Uiterst duurzaam

– Geen snijranden

– Overal dekkend

– Realistische look

– Toepasbaar op praktisch ieder materiaal

– Kleurvast

– Keuze uit vele prints


U kunt van alles gaan dippen, denk bijvoorbeeld aan gamecontrollers, telefoonkapjes en koffiezetapparaten of groter; benzinetank van een motor, kuipdelen van een motor, kappen van een scooter, auto interieur, zelfs bumpers van een auto kunnen worden behandeld!
Dit is uiteraard afhankelijk van de grootte van uw dipbak.

In principe is het een goedkopere vorm van special painting maar heeft het wel dezelfde eigenschappen. De voordelen tegenover bijvoorbeeld wrap folie zijn dat de print niet kan krimpen, het is weersbestendig, de print kan niet loslaten en er zijn geen snijranden.

 

«Terug naar hydrographics product informatie pagina!